pondělí, 29. června 2020, 10:00
Právě probíhá příjem přihlášek do jedenáctého ročníku soutěže Regionální potravina, do které se mohou zapojit malé až střední tuzemské podniky se svými potravinářskými a zemědělskými výrobky až do 24. července. Ocenění, platné na dobu čtyř let, je zárukou původu surovin, kvality a poctivé výroby.
Soutěž Regionální potraviny se vyhlašuje jednou ročně v každém ze třinácti krajů České republiky (kromě Prahy). Celorepublikovou "pečeť kvality" tak získá pouze vybraná stovka výrobků.
Soutěží se v devíti kategoriích:
Zároveň musí každý přihlášený výrobek splňovat několik požadavků: musí být vyrobený na území kraje, ve kterém bylo ocenění uděleno a musí ho tvořit minimálně 70 % surovin z dané oblasti.
Hlavním cílem soutěže Regionální potravina je podpořit malé a střední potravinářské podniky a zároveň představit a zvýšit oblibu regionálních potravin nejen mezi odbornou veřejností, ale především mezi spotřebiteli. V současné době se značkou Regionální potravina pyšní 410 oceněných produktů od 314 výrobců. Oceněné potraviny jsou na trhu jedinečné oproti běžné produkci. Ať už se jedná o způsob výroby, tradiční původní recepturu nebo využití specifické regionální suroviny.
Nákupem potravin se značkou Regionální potravina má zákazní jednak záruku kvality a chuti, ale také podpoří místní produkci a producenty a tím i celý kraj.
Zájemci o přihlášení do soutěže naleznou více informací ZDE. Příjem přihlášek potrvá až do 24.7.2020. Případně je možné informovat se u u krajského koordinátora na tel: 605 056 387 nebo na emailu: oaksumperk@seznam.cz.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.