neděle, 7. října 2018, 18:00
Říjen a listopad jsou od nepaměti obdobím výlovů rybníků. Neopakovatelnou atmosféru těchto akcí můžete zažít už nadcházející týden. Sledovat rybáře při práci, sítě plné ryb a další ukázky rybářského řemesla, to je pro každého návštěvníka výlovu zajímavý zážitek.
Podzimní výlovy rybníků jsou dodnes lákadlem pro mnoho návštěvníků, nabízí zajímavou podívanou na tradiční rituály spojené s výlovem. A kam jinam se vydat na výlov než do jižních Čech. Region s mnohaletou rybnikářskou historií je doslova propleten množstvím rybníků a dalších vodních ploch. Jednotlivá rybářství si pro návštěvníky připravují i řadu doprovodných akcí jako je prodej ryb či ochutnávka gastronomických specialit.
Jen na Třeboňsku, nejznámější rybářské oblasti, se nachází více jak 500 rybníků, z nichž 75 má rozlohou větší než 15 hektarů. A nachází se zde i největší český rybník Rožmberk. Výlov tohoto „jihočeského moře“ je vždy velkou společenskou událostí nejen pro samotné rybáře, ale pro všechny milovníky podzimních výlovů vůbec. Letos se bude konat 12.–14. října.
Těšit se můžete také na výlov Munického rybníka u Hluboké nad Vltavou, kde se 27. října uskuteční na hrázi rybářské slavnosti. Ještě předtím, 13. října, si nenechte ujít slavnostní výlov Podkostelního rybníka v Putimi nebo 25.–27. října výlov rybníka Labuť v Myšticích u Blatné.
Podzim je i tradičním časem různých gastronomických akcí. Je to doba ideální na to ochutnat specialitu ze zvěřiny, svatomartinskou husu a víno nebo pochoutku z tradiční jihočeské zabíjačky. Lákadlem bude určitě Festival čokolády v Táboře 12.–14. října, Festival vína Český Krumlov® s akcemi probíhajícími od 26. října až do 30. listopadu a samozřejmě Gastrofest – největší setkání gurmánu a gastronomů v jižních Čechách, které se uskuteční na výstavišti v Českých Budějovicích 22.–24. listopadu.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.