středa 3. července 2024 Radomír

Oprava prostějovské ulice Vápenice skončila o měsíc dřív, provoz je plně obnoven

S měsíčním předstihem dokončili dělníci opravu ulice Vápenice v centru Prostějova, která je důležitou součástí frekventovaného vnitřního okruhu města. Půlkilometrový úsek krajské silnice, jehož oprava stála 12,5 milionu korun, byl zprovozněn v průběhu pondělí. Městská hromadná doprava i příměstské linky budou jezdit po původní trase od dnešního dne.

„Vápenice patří v současné době k ulicím s nejvyšší intenzitou provozu. Vzhledem k tomu, že má v následujících letech proběhnout zásadní rekonstrukce silnice v ulici Wolkerova, bylo nezbytné, aby Vápenice byla s předstihem opravená, protože intenzita dopravy se tady ještě podstatně zvýší," řekl novinářům hejtman Ladislav Okleštěk.

Stavební práce v ulici Vápenice, které se odehrávaly za úplné uzavírky, zahrnovaly například odfrézování původního živičného povrchu a vylepšení podkladových vrstev komunikace. Nová vozovka pak byla opatřena dopravním značením, a to včetně obnovení bezpečnostních barevných pásů před přechodem pro chodce.

Opravy ulice využilo město Prostějov, které nechalo vyměnit semafory na přechodech. „O měsíc dříve, než bylo původně plánováno, můžeme komunikaci předat motoristům. Snaha o urychlení stavby, aby občané nebyli uzavírkou limitováni, se podařila," uvedl primátor František Jura.

Autoři | Foto ftl.cz

Štítky ČR, automobilová, stavby, správa, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.