neděle 29. září 2024 Michal

FOTO: V okolí Olomouce byly nalezeny koule mletého masa s jedem, pravděpodobně s cílem otrávit psy

V neděli 22. dubna se na sociálních sítích objevil příspěvek obyvatele Štěpánova, který našel v sobotu 21. dubna na svém pozemku v ulici Nadjezdová koule mletého masa, v kterých byl nastrčen jed. V okolí Olomouce se přitom v dubnu nejedná o první případ.

„Mohu potvrdit, že oznámení o uvedené události jsme přijali v pátek 21. dubna 2018. Podle prvotních informací se mělo jednat o tři koule mletého masa s červenými granulemi. Vyšetřením u veterináře se nepotvrdilo, že by pes některou z koulí snědl. V současné době se oznámením zabýváme a veškeré okolnosti a souvislosti prověřujeme," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková. Majitel pozemku na sociálních sítích sám napsal:  „Na zahradě jsem našel 3 hroudy masa napěchované jedem na krysy s úmyslem otrávit mi psa," stojí v příspěvku na skupině Štěpánov + místní části. Policejní mluvčí redakci potvrdila, že ve Štěpánově a okolí se žádný podobný případ za poslední dobu nestal.

V dubnu to však v okolí Olomouce není první případ.  „Evidujeme ze začátku měsíce dubna tohoto roku jedno oznámení, týkající se nálezu čtyř kusů mletého masa na lesní cestě v Grygově, nacházející se nedaleko ulice V Podlesí, ve kterých se nacházely blíže nezjištěné modré pilulky. Maso i s pilulkami bylo zajištěno a bude zasláno ke zkoumání," popsala podobný případ policejní mluvčí.

Autoři | Foto Martin Schmiedt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.