neděle 29. září 2024 Michal

Počet nakažených v kraji dosáhl tří set

V Olomouckém kraji bylo dnes ráno evidováno již tři sta potvrzených nákaz novým koronavirem, za posledních 24 hodin jich přibylo 20. Ve srovnání se středečním večerem se počet nákaz zvýšil o šest. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví, které zahrnují všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji.

Olomoucký kraj nyní vykazuje čtvrtý nejvyšší počet nákaz koronavirem po Praze (882), Středočeském kraji (431) a Moravskoslezském kraji (314). Ministerstvo zdravotnictví v Olomouckém kraji v souvislosti s koronavirem eviduje tři úmrtí. Pacienti měli 60 a více let. Tři lidé se v kraji z onemocnění COVID-19 uzdravili.

Aktuální údaje podle územních obvodů hygienici zatím nezveřejnili. Nejvíce případů nákazy koronavirem evidují v okrese Olomouc. V úterý se jejich počet oproti ranním údajům zvýšil z 216 na 236. Počet nakažených vzrůstá hlavně v krajském městě. Mezi potvrzenými případy je i desítka zahraničních studentů Univerzity Palackého, která kvůli nim vyčlenila jednu z budov vysokoškolských kolejí. V druhém bloku jsou studenti, kterým hygienici nařídili karanténu.

V celém Česku je evidováno 3330 případů nákazy novým koronavirem, počet úmrtí stoupl na 32.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Olomoucký kraj, nakažení, počet, statistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.