sobota 2. listopadu 2024 Památka zesnulých

Život & styl

Průměrná cena oběda v restauracích stoupla i v Olomouci nad sto korun

Moravané si letos za obědy opět výrazně připlatí. Jen za poslední rok totiž vzrostla průměrná útrata v moravských restauracích téměř o pět korun. Na mapě velkých měst už tedy není jediné, kde by se dal oběd pořídit za méně než stokorunu. Jako...

Pavel Fischer: Připadám si jako sanitka, která přijíždí na poslední chvíli a všichni jsou rádi, že je tu někdo kompetentní

Jako jediný má reálné zkušenosti z fungování Hradu. Během prezidentství Václava Havla působil v Kanceláři prezidenta republiky – nejprve jako tiskový specialista, později jako zástupce mluvčího prezidenta a nakonec jako ředitel politického...

Nejsem žádný vítač ani kývač. Do druhého kola prezidentské volby si věřím, říká Mirek Topolánek

V listopadu loňského roku veřejně oznámil svůj zájem kandidovat v prezidentských volbách a díky podpoře desítky senátorů se stal jedním z devíti prezidentských kandidátů. Řeč je o Mirku Topolánkovi, kterého teď pro vás vyzpovídala redakce Drbny.

Horní a Dolní náměstí v Olomouci poznám, tvrdí Vratislav Kulhánek

Škoda Auto, Motor Jikov, AAA Auto, Český svaz ledního hokeje a Robert Bosch, s těmito firmami je spojeno jeho jméno. Vratislav Kulhánek, který kandiduje na prezidenta České republiky za Občanskou demokratickou alianci, získal 23 podpisů od...

Pro podpisy senátorů a poslanců by si Michal Horáček nešel

Michal Horáček, první kandidát na prezidenta České republiky, se rozhovořil nejen o své kandidatuře. Snaží se o zachování symbolických hodnot národa a jako prezident by rád upozorňoval na lidi, kteří by měli jít příkladem, a důvěru v politický...

Restaurace Konvikt je od konce prosince uzavřena

K 22. prosinci byla uzavřena oblíbená restaurace v centru města, Konvikt. Provozovatelé to oznámili na svém facebookovém profilu.

Nadělte si pod stromeček exkluzivní víno z olomoucké vinotéky OpenWine

Každý rok přemýšlíte, čím obdarovat vaše blízké, aby byl dárek originální, nečekaný a hlavně potěšil. Ale co když je na to jednoduchá pomoc? Vinotéka OpenWine, působící skoro deset let v Olomouci, nabízí výběr exkluzivních vín z Jižní Ameriky,...

Hostesky, catering a zahraničí. Už to přerostlo koníček, říká k rallye závodům Martin Baďura

Od jeho posledního rozhovoru pro Olomouckou Drbnu uběhl téměř rok a půl. Rallye závodník Martin Baďura mezitím vyměnil Škodu Felicii za nového Opela Adama. A lehce škodolibé poznámky na starý vůz vystřídala mnohem větší podpora. „Teď už všichni...

České chipsy jsou dražší a nezdravější než ty německé, ale chutnají lépe

Sledování sportovních přenosů ani společenské oslavy se většinou neobejdou bez brambůrků; každý Čech jich průměrně spořádá 1,2 kg za rok. Časopis dTest nechal v laboratoři otestovat celkem 19 balení solených chipsů, přičemž dva vzorky tvořily...

V nejlepší restauraci roku Entrée host utratí průměrně 1200 korun, měsíčně ji navštíví 2000 lidí

Dva tisíce hostů obslouží v průměru měsíčně třicetičlenný personál olomoucké restaurace Entrée, která byla otevřena před dvěma lety a už si i díky šéfkuchaři Přemku Forejtovi získala renomé v tuzemsku a také za hranicemi Česka. Návštěvnost se...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.