středa 27. listopadu 2024 Xenie

Život & styl

Rozhovor: Dětský průvodce světem rozvodu – sešit, který mění věci k lepšímu

Na pultu v kavárně Trieste leží pestrobarevný sešit, na první pohled se zdá, že jsou to omalovánky. Po bližším zkoumání však zjistíte, že je to Dětský průvodce světem rozvodu, jehož autorkou je Tereza Dlouhá, která již dlouho pomáhá dětem, které...

V olomouckém Makru slavili den kuchařů, dámám z kuchyně připravili degustační menu

Víte, že v úterý 20. října byl Mezinárodní den kuchařů, navíc desátým rokem od jeho vyhlášení v roce 2005? Že ne? Tak třeba v olomouckém Makru to ví moc dobře, a protože si svých místních kuchařů a kuchařek váží, připravili jim na ten den vskutku...

Tip na polední menu: Pečená krkovice s dýňovým pyré a sezónní zeleninou

Podle počasí už tu asi máme doopravdy podzim, tak proč se nenaladit i podzimně laděným obědem. Dnes jsme pro vás vybrali tematický a výborně chutnající oběd v Restauraci Konvikt, koukněte!

Rozhovor: Na zítřejším UP Business Campu se objeví i Daniel Franc, manažer z Googlu

"Propojuje lidi a technologie, v současnosti jako programový manažer globálního Google pro práci s technickými komunitami po světě. Zakladatel různých komunitních projektů, taktéž někdejší startupista a trenér týmové práce a managementu." Tak...

Galerie: V prázdných výlohách v centru města se objevují nápisy bavící kolemjdoucí

Již pár dnů se v prázdných výlohách v centru Olomouce objevují zábavné nápisy, které baví svou tematičností a vtipem kolemjdoucí. Máte ve svém mobilu vyfocenou nějakou, kterou v naší galerii nemáme? Pošlete ji na sefredaktor@olomouckadrbna.cz,...

Rozhovor: Proč vypadá nově opravené Dolní náměstí tak mrtvě?

Město před nedávnou dobou povolilo kavárníkům a restauratérům zimní mobiliáře, málokdo ale ví, že pro ně platí dál omezení v době vánočních trhů. O celkové situaci na Dolním náměstí jsme si povídali s Radimem Petrem, majitelem kavárny Trieste na...

Tip na polední menu: Kuřecí stehno na paprice s domácími noky

V toto pošmourné pondělní dopoledne si Olomoucká Drbna zašla na oběd do restaurace Konvikt, kde se dnes podává tradiční jídlo s neobyčejnou chutí, a to kuřečí stehýnko na paprice a domácí noky. A na úvod začínáme s výbornou polévkou...

Rozhovor: UP Business Camp je za dveřmi, letos se zaměří na start – upy

Kristýna Machačová je organizátorkou již několikátého rončíku akce zvané UP Business Camp, na kterou se pokaždé sjíždějí podnikatelské špičky, aby se s účastníky podělily o své myšlenky a inspirovaly je svými příběhy třeba i ke svému vlastnímu...

Dnešní tip na polední menu: Grilovaná chobotnice s citrónovým pyré, smaženými piniemi a rukolou

Už se vám sbíhají sliny na dnešní polední menu? Tak zpozorněte, protože dnes pro vás máme tip na výborný oběd. V Lobster restaurantu se totiž dnes servíruje opravdový gurmánský skvost...

Rozhovor: V centru Olomouce otevírá Fitness Sokol, láká na vstřícné ceny a pohodovou atmosféru

Dorota Dziková a Petr Osina otevřeli první týden v září novou posilovnu, která sídlí v budově Sokola kousek od Tržnice. A ač by mohl Sokol evokovat zašlou sportovní slávu, opak je pravdou. O výhodách Fitness Sokol jsem si povídal s jeho...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.