sobota 23. listopadu 2024 Klement

Ovčí jogurt, husí maso a karamelový koláč. Další produkty mají olomouckou ochrannou známku

Privilegovaným označením Výrobek Olomouckého kraje se může chlubit už 166 produktů, patnáct nových držitelů této známky kvality si ocenění převzalo v pátek 6. října na veletrhu OLIMA. Soutěž hejtmanství poprvé vyhlásilo v roce 2005, aby podpořilo výrobce prvotřídních potravin.

„Tato soutěž je užitečná nejen pro lidi, kteří kvalitní potraviny místních výrobců vyhledávají, ale i pro samotné podnikatele, kterým dává možnost k propagaci,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Nově se ochrannou známkou Výrobek OK může pyšnit například ovčí jogurt z Brníčka na Zábřežsku, husí maso z Tovačova nebo karamelový koláč z Jeseníku.

„Jsem velmi rád, že se počet kvalitních výrobků takto rozšiřuje. Svědčí to o umu místních producentů i dobrém vkusu jejich zákazníků,“ řekl náměstek hejtmana Milan Klimeš.

O den dříve, tedy ve čtvrtek 5. října si v Olomouci převzali známku kvality i účastníci soutěže Regionální potravina Olomouckého kraje. Tuto akci pořádá ministerstvo zemědělství. Na rozdíl od Výrobku OK mohou takto označené produkty obsahovat malé množství netuzemských ingrediencí. Hlavní surovina však musí pocházet z regionu a potravina se zde musí také vyrábět.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.