středa, 21. října 2015, 10:30
Podle počasí už tu asi máme doopravdy podzim, tak proč se nenaladit i podzimně laděným obědem. Dnes jsme pro vás vybrali tematický a výborně chutnající oběd v Restauraci Konvikt, koukněte!
POLÉVKA: Valaššská kyselice
HLAVNÍ CHOD: Pečená krkovice s dýňovým pyré a sezónní zeleninou
DEZERT: Koláč z lineckého těsta s tvarohem a švestkami
Dnešní polední menu startuje výtečnou, klasickou valašskou kyselicí, ideální polévkou na zahřátí v těchto sychravých pracovních dnech.
Hlavní chod, pečená krkovice s dýňovým pyré a sezónní zeleninou, dá vzpomenout na to, že podzim už je sice tady, nese s sebou ale i mnoho dobrého. Třeba lahodné dýně, z kterých je dnes připraveno pyré na propečenou krkovici. Sezónní zelenina už jen celému pokrmu dodá ten pravý šmrnc.
Jako sladkou tečku si doporučujeme dát dnešní čerstvý domácí kolář z lineckého těsta s tvarohem a šveskami a zakončit tak dnešní výborné obědové menu.
Mimo tipu dne Olomoucké Drbny si můžete v Konviktu na oběd pochutnat například na penne s rajčaty či mletém holandském řízku s bramborovou kaší. K pití obsluha doporučí skvělé pivo značky Bernard nebo lokální, lahodný Chomout, z nealka jsme si pochutnali na čerstvé domácí limonádě.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.