úterý, 6. října 2015, 09:39
Už se vám sbíhají sliny na dnešní polední menu? Tak zpozorněte, protože dnes pro vás máme tip na výborný oběd. V Lobster restaurantu se totiž dnes servíruje opravdový gurmánský skvost...
PŘEDKRM: Pečená kachní foie gras s marinovanou dýní, zázvorová pěna
HLAVNÍ CHOD: Grilovaná chobotnice, citronové pyré, smažené pinie, rukola
DEZERT: Lyonská hruška pošírovaná v červeném víně
Pro zahnání hladu a zároveň maximálního uspokojení vašich chuťových pohárků pro vás dnes naše Olomoucká Drbna vytipovala Business menu v olomouckém Lobster Family Restaurant. A proč? Uvidíte sami.
Business lunch nabízí jako předkrm pečené kachní foie gras s marinovanou dýní a zázvorovou pěnou. Kachní játra foie gras jsou původem z Francie a pochází z překrmovaných hus s omezeným pohybem. Marinovaná dýně je typicky podzimním pokrmem, která v kombinaci se zázvorovou pěnou dodá celému jídlu ten pravý šmrnc.
Hlavní chodem je dnes grilovaná chobotnice s citrónovým pyrém, smaženými piniemi a rukolou. Chobotnice jsou čerstvé dovezeny přímo z středovýchodního Atlantiku. Dospělé chobotnice dorůstají až dvoumetrové délky a jejich maso je velmi jemné a vhodné jako součást lehkého, ale přitom výživného pokrmu.
Jako dezert ochutnejte lyonskou hrušku pošírovanou ve vybraném červeném víně, kterou vhodně doplňuje smetanová čokoládová zmrzlina a vytváří tak lahodnou sladkou tečku na závěr obědového menu.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.