pátek, 11. září 2015, 08:03
Ještě nevíte, kam dnes zajdete na oběd? Olomoucká Drbna pro vás má jedinečný tip na polední menu, na kterém si jednoznačně smlsnete. Dnes jsme zašli do Konviktu, kde si pro vás dnes šéfkuchař připravil lahodné domácí lasagne se špenátem.
POLÉVKA: Pórková s bramborami
HLAVNÍ CHOD: Domácí lasagne se špenátem
DEZERT: Banana Split trochu jinak
Dnes pro vás naše Olomoucká Drbna vybrala výborný oběd v restauraci Konvikt v centru Olomouce. Ostatně, přesvědčit se můžete sami.
Dnešní polední menu startuje výtečnou polévkou, a to poctivě připravovanou pórkovou polévkou s bramborami. Málokdo ví, že pórek povzbuzuje chuť k jídlu (díky sirným silicím), podporuje činnost zažívacích orgánů a také činnost ledvin. Polévka z pórku je tak ideálním startem vašeho pátečního oběda.
Hlavní chod, domácí lasagne se špenátem, je lehkým italským obědem, který poteší vaše chuťové buňky. Lasagne jsou velmi široké těstoviny, jejichž vznik se obvykle připisuje městu Neapol, kde vznikl první moderní recept a dal vzniknout tomuto již v celé Evropě známému pokrmu.
Jako dezert se dnes v Konviktu podává chutný a krásně vypadající banana split, který je však tak trochu jiný, než obvykle. V této variantě naleznete čokoládovou a vanilkovou zmrzlinu, karamelizovaný banán posypaný drobenkou a čokoládovými lupínky, což je sladká bomba na konec chutného obědu a zároveň skvělé navnadění na víkend.
Mimo tipu dne Olomoucké Drbny si můžete v Konviktu na oběd pochutnat například na kachním ragú s kořenovou zeleninou a bramborovou kaší nebo na polpette z mletého masa s parmezánem a rajčatovou omáčkou a chlebem. K pití obsluha doporučí skvělé pivo značky Bernard nebo lokální, lahodný Chomout, z nealka jsme si pochutnali na čerstvé domácí limonádě.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.