středa, 19. srpna 2015, 10:00
Už se vám sbíhají sliny na dnešní polední menu? Tak zpozorněte, protože dnes pro vás máme tip na výborný oběd. V Konviktu totiž dnes servírují, mimo jiné dobroty, i spaghetti s cuketou, hráškem a jogurtem.
POLÉVKA: Hovězí vývar s masem a celestýnskými nudlemi
HLAVNÍ CHOD: Spaghetti s cuketou, hráškem a jogurtem
DEZERT: Dortík pavlova prokládaný šlehaným mascarpone a ovocem
Dnes pro vás naše Olomoucká Drbna vybrala vskutku vynikající oběd v restauraci Konvikt v centru Olomouce, na kterém si skvěle pochutnáte a zároveń bude váš dnešní oběd opravdovým zážitkem. Ostatně, přesvědčte se sami.
Dnešní polední menu startuje výtečnou polévkou, a to poctivě připravovaným hovězím vývarem s masem a celestýnskými nudlemi. Domácí zlatavé celestýnské nudle jsou příjemným ozvláštněním v poctivém vývaru, který dokonale připraví vaše chuťové buňky na hlavní chod.
Hlavní chod, spaghetti s cuketou, hráškem a jogurtem, je ideální volbou pro lehký, ale přitom výživný a velmi chutný oběd. Kombinace čerstvé cukety a hrášku dodá jídlu na lehkosti, jogurt pak zvýrazní a podtrhne chuť celého pokrmu.
Jako dezert nám byl doporučen dortík pavlova prokládaný šlehaným mascarpone a ovocem. Na sladkém a krásně vypadajícím dortíku nechybí borůvky nebo třeba jahody. Sladký dortík na závěr působí jako skvělá, osvěžující tečka na konci obědu.
Mimo tipu dne Olomoucké Drbny si můžete v Konviktu na oběd pochutnat například na pečeném kuřecím stehnu s restovanou zeleninou a rýží nebo na špízu z vepřové panenky s barevnou paprikou, pečenými bramborami a domácí tatarkou. K pití obsluha doporučí skvělé pivo značky Bernard nebo lokální, lahodný Chomout, z nealka jsme si pochutnali na čerstvé domácí limonádě, na výběr máte limonádu z čestvých pomerančů či grepů, dát si můžete ale i zázvorou či mátovou variantu.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.