pátek, 18. ledna 2019, 20:30
Mám ráda jídla, která u stolu lidi sbližují. Možná si teď představujete romantiku typu Lady a Trump, jednoho dlooouhého makaronu a polibku na konci, když se čumáčky setkají. Já mám na mysli spíš ten typ jídel, kdy se domácnost sejde u stolu, nabírá si ingredience z více různých talířů dle své chuti a povídá si.
A právě můj dnešní recept na mexické fajitas, je podle mě jedním z nich. S fajitas jste se určitě všichni setkali, nemusí být jen kuřecí (ty si dnes připravíme my), potkáte je také ve variantě s hovězím a vepřovým masem, a hlavně spoustou zeleniny. Pro mě jsou specifické chutí, kterou asi nepotkáte v tomhle pokrmu běžně, přidávám do nich totiž žlutý meloun. Díky němu se vám mísí chuť mexického koření fajitas se sladkým melounem, červenou cibulkou, paprikami a je to prostě skvělé jídlo. Zvlášť, když jíte rádi rukama si ho vychutnáte.
Kuřecí prsa nakrájejte na tenké dlouhé plátky, směs na fajitas smíchejte s olejem a nechejte v ní maso cca hodinu marinovat. Mezitím si nakrájejte papriky na proužky a cibule na půlkolečka. Meloun nakrájejte také na dlouhé proužky.
Následně na pánvi orestujte kuřecí prsa, moc času nepotřebují, nenechte je vysušit. Pak si je dejte stranou a na výpeku z nich orestujte papriky, přidejte meloun a následně cibuli. Mezitím už si dejte ohřívat tortilly, které zabalte do utěrky, ať si udržují teplo a neztvrdnou vám. Jakmile meloun pustí trochu šťávy, můžete přidat do zeleniny ještě trošku koření na fajitas s troškou oleje, všechno promíchejte, přidejte kuřecí prsa, pánev vypněte a rovnou ji přeneste na stůl. Tortilly plňte nejen směsí, nezapomeňte přidat také tu skvělou šťávu ze zeleniny a melounu a zakysanou smetanu. Dobrou chuť!