Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekstředa, 28. listopadu 2018, 10:00
Poctivá kuchyně, pekárna, cukrárna i řeznictví a k tomu čerstvost a kvalita – to jsou prověřené kvality hypermarketů Globus, ve kterých zákazníci se svými rodinami nejen nakupují, ale třeba také obědvají. Právě restaurace se nyní v Olomouci stala hitem číslo jedna. Zbrusu nová, větší a modernější, s nabídkou české kuchyně i alternativních jídel pro zákazníky s potravinovou intolerancí je tu od pátku 23. listopadu připravena servírovat všem, kteří do olomouckého Globusu zavítají.
První významná změna je vidět už u vchodu. Namísto dlouhé fronty si můžeme sami zvolit, kterým směrem se vydáme. Jsou tu samoobslužné bary, kde si jídlo zkombinujeme podle své chuti. Anebo zvědavě nakoukneme přímo do kuchyně? Jdeme tedy k jednomu ze čtyř výdejních pultů a vybíráme českou klasiku, podanou s úsměvem. Poněkud svátečněji se dá oběd vychutnat ve druhém patře restaurace, protože tady nás dokonce obslouží číšník. A je tu další zážitek - skvělý výhled na to hemžení lidí pod námi. Jsme stále v Globusu, ale už ne v původní jídelně, ale v opravdu moderním Gastru.
Zdá se, že v této restauraci vsadili jen a pouze na zákazníkovo přání. Výběr jídla je jen začátek. Možností, jak si jídlo vychutnat, je daleko více. Velkorysý prostor restaurace dovoluje zamířit do křesla, na barovou židli anebo ke klasickému jídelnímu stolu. Máte-li s sebou děti, jděte rovnou do dětského koutku. Děti se zabaví a Vy se pohodlně a v klidu najíte. Dětský koutek opravdu připomíná dětský pokoj a jeho design vyzařuje radost ze společného okamžiku – kombinace žluté a oranžové barvy navozuje čistotu, teplo a útulnost domova. V sousedství tohoto místa je další komunitní mini centrum – prostor s promítacím plátnem, využitelný pro přednášky, semináře nebo sledování sportovních přenosů.
To, co tu kolem dokola voní a je zde opravdu všudypřítomné, to je čerstvost a kvalita. Restaurace Globus vaří na domácím principu, a to nejen v recepturách, ale i v surovinách. Denně je sem dodává Poctivá výroba Globus – vlastní značka pro řeznictví, pekařství a cukrářství, čímž se opravdu nikdo jiný v kraji pochlubit nemůže.
A co nám poctivé výroby doporučují ochutnat? Jsou tu pěkné porce pro zdatné české jedlíky, ale i pro lehké sportovně laděné návštěvníky: čerstvé zeleninové saláty, jídla z alternativních potravin Globus Zdravého světa, bezlepková jídla, naproti tomu oblíbená klasická česká kuchyně, omáčky vlastní výroby, masa na všelijaký způsob, čerstvě upečená pizza, sladká jídla a opět i ta bezlepková a také jemné tečky nakonec: poháry s poctivou šlehačkou, vlastní dorty, malé zákusky nebo velmi moderní italské dezerty.
Ten, kdo sem chodil dříve na oběd „do jídelny“, bude nejspíše nyní odcházet s pocitem Alenky v říši divů. Je tu tolik nových jídel, tolik zajímavých směrů a tolik místa, kde se dá jídlo opravdu vychutnat, že to nejspíš ani nestihneme za jednu návštěvu. Při té druhé si určitě dáme i pivo z nabídky regionálních pivovarů.
Neuvěřitelné jsou tu i ceny: například steak z tuňáka žlutoploutvého s citrónovým máslem, salátkem, wasabi majonézou a rozpečenou bagetkou si dáváme za 139 korun! „Ceny se snažíme držet na rozumné hranici, což je pro zákazníky jistě dobrá zpráva. Kvalitou i profesionální přípravou jídla se můžeme směle srovnat s plnohodnotnými restauracemi v centru města,” říká ředitelka hypermarketu Globus Andrea Dvořáková.
Když se kolem nové restaurace třeba jen projdete, zjistíte, že je tu ještě něco překvapivého, co tu doteď nebylo: restaurace zasahuje přímo na prodejní plochu! A dokonce je tu přímý vstup na prodejnu. „Ano, naši zákazníci si mohou po jídle rovnou nakoupit, anebo si mohou k samoobslužnému baru sednout přímo z prodejny a během nákupu se u nás také najíst,“ potvrzuje Andrea Dvořáková.
Možná proto, abychom si po výtečném chuťovém zážitku zatoužili sami něco uvařit, míjíme cestou z restaurace jako první Snadné vaření. Jednotlivě balená masa, omáčky i přílohy jsou připravené také kuchaři z restaurace, ale přitom šetří čas – doma stačí jen ohřát, dopéct nebo dosmažit již obalené řízky, plněné papriky či těsto na pizzu anebo celou hotovku. Neodoláme a přidáváme do košíku ještě poctivé Globus knedlíky. Je libo houskové, bramborové, karlovarské nebo plněné?
A to stále není všechno. „Mysleli jsme nejen na naše zákazníky, ale také na naše zaměstnance. I oni potřebovali nové zázemí, odpočinkovou místnost a nové šatny. To vše tu pro ně nyní máme,“ říká s úsměvem Andrea Dvořáková. Ostatně Globus své zaměstnance letos bohatě odměnil už v polovině roku, kdy na zvýšení mezd ve všech svých hypermarketech věnoval 300 milionů korun.
Naše návštěva v Globusu protentokrát končí. Skvěle najedeni a stále ještě udiveni všemi novinkami, které Globus v tak krátkém čase nachystal, odcházíme, abychom tu dobrou zprávu řekli všem: jestli chcete domácí jídlo v poctivé porci a za skvělou cenu, jeďte do Globusu.
Více o restauraci v Globusu najdete na této adrese.